Ці смаколики поєднують в собі хрустке тісто та мигдаль, й мають моторошний вигляд, але при цьому дуже смачні. Як приготувати печиво "Пальці відьми", показали на ютюб-каналі Food Good.
Читайте також Завжди виходить та зводить смакові рецептори з розуму: готуємо шоколадний брауні з Кацуріним
Рецепт печива "Пальці відьми"
- Час: 1 година
- Порції: 10
Інгредієнти:
– 225 грамів вершкового масла
– 100 грамів цукрової пудри
– 1 яйце
– 1 чайну ложку ваніліну
– 1 чайну ложку розпушувача
– 3 грами солі
– 250 грамів борошна
– 10 штук мигдалю
– 30 грамів малинового джему
Дивіться, як приготувати печиво "Пальці відьми": відео
Приготування:
- У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте яйце і перемішайте. Насипте цукрову пудру і знову перемішайте до однорідної маси.
- Додайте ванілін, сіль, розпушувач і розмішайте. Насипте просіяне борошно і замісіть однорідне, еластичне тісто. Загорніть у плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
- Потім розділіть тісто на 10 частин, сформуйте з них кульки, й розкачайте у ковбаски. Зробіть на кожній з них два невеликих поглиблення, щоб імітувати суглоби пальців.
- Ножем зробіть неглибокі надрізи, а з мигдалю створіть "нігті". Викладіть вироби на деко, застелене пергаментом. Випікайте 20 хвилин при температурі 160 градусів.
- Коли печиво спеклося, зніміть нігті-мигдаль, змастіть те місце червоним джемом і покладіть нігті на місце. Так печиво буде ще більш страхітливим, але не менш смачним!
Сподобався рецепт? Тоді зверніть увагу на рецепт домашнього "Київського торта", який виходить смачнішим за магазинний.