Старовинна українська страва за рецептом гуцульської бабусі: як приготувати тертий гарбуз
Гарбуз – це один із найпопулярніших сезонних інгредієнтів осені. Його солодкість і ніжна текстура дозволяють створювати вишукані страви за українськими мотивами.
Тертий гарбуз із додаванням сметани, чебрецю та підсмаженого насіння – це простий рецепт, що розкриває найкращі смаки цього продукту. Про те, як його приготувати, розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok Нікішиної Наталки.
Цікаво На свята вони ще більше подорожчають: чим можна замінити яйця у стравах
Тертий гарбуз
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів гарбуза (нарізаного дольками);
– 300 грамів сметани (20 – 30% жирності);
– 1 яйце;
– 2 зубчики часнику;
– 3 гілочки чебрецю;
– 40 грамів вершкового масла;
– насіння соняшника – для подачі.
Як приготувати тертий гарбуз: перегляньте відео
Приготування:
- Почистьте гарбуз і натріть його на крупній тертці.
- Викладіть у сотейник, додайте 200 грамів сметани та доведіть до кипіння на середньому вогні.
- У невеликій мисці змішайте решту 100 грамів сметани з яйцем, додайте сіль і перець до смаку.
- Додайте до суміші гілочки чебрецю та подрібнений часник. Влийте яєчно-сметанну масу в гарбуз, активно перемішайте, щоб яйця рівномірно заварилися. Коли суміш загусне, додайте вершкове масло й доведіть страву до смаку.
- Дайте гарбузу настоятися, щоб спеції й сметана розкрили свій аромат і ніжність.
- Підсмажте насіння соняшника до золотистого кольору для додаткової хрусткості та аромату.
- Подавайте тертий гарбуз із підсмаженим насінням соняшника, насолоджуючись цією вишуканою осінньою стравою.
Повітряний десерт на свята: покроковий рецепт смаколика.