Укр Рус
13 вересня, 12:32
3

Саме те, що потрібно на вихідні: торт "Пломбір" – без духовки та турбот

Основні тези
  • Торт "Пломбір" готується без випікання, що значно спрощує процес приготування.
  • Для крему потрібно використовувати вершкове масло кімнатної температури або злегка нагріти його на водяній бані.

Вихідні потрібно смакувати, а найкраще це робити чимось солоденьким. І не треба довго стояти біля плити та вмикати духовку – є куди простіший шлях.

Торт – це можливість зібрати за столом усіх рідних або ж посмакувати момент з книжкою або серіалом. Не потрібно навіть вмикати духовку, щоб у вашому холодильнику опинився десерт, яким захоплюються усі заклопотані господині, розповідає 24 Канал з посиланням на "Смачненьке"

До речі Як їсти ківі: майже кожен робить помилку – перевірте себе

Зверніть увагу!

Як зазначає портал Tortino, масло для крему повинно бути кімнатної температури. Якщо ви забули вийняти його з холодильника заздалегідь, то найкраще злегка нагріти його на водяній бані. 

Як приготувати торт без випікання? 

  • Час: 1 година + просочування
  • Порцій: 8 

Інгредієнти
коржі: 
– 3 яйця;
– 220 грамів цукру;
– 200 мілілітрів теплого молока;
– 100 грамів рослинної олії;
– 140 грамів борошна;
– 30 грамів какао;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– дрібка солі;
крем "Пломбір": 
–  500 мілілітрів молока;
– 2 яйця;
– 150 грамів цукру;
– 60 грамів кукурудзяного крохмалю;
– ванілін до смаку;
– 200 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
декор: 
– 100 грамів подрібнених горіхів;
– 1 корж перетерти у крихту. 

Приготування

  1. Спершу приготуйте заварну основу: змішайте молоко, яйця, цукор, крохмаль і ванілін, збийте до однорідності та заваріть на водяній бані до загустіння. Накрийте плівкою в контакт і залиште охолоджуватися.
  2. Для тіста з’єднайте молоко, яйця, цукор, олію та сіль. Додайте просіяне борошно з какао та розпушувачем, замішайте рідке шоколадне тісто.
  3. Випікайте тонкі коржі на сковороді по 1 – 2 хвилини з обох боків. Має вийти близько 8 – 9 штук. Один з них підсушіть і перетріть у крихту.
  4. М’яке вершкове масло збийте до пишності, поступово додаючи охолоджену заварну основу.
  5. Зберіть торт, складаючи коржі і щедро промазуючи кремом. Боки та верх обсипте сумішшю крихти з подрібненими горіхами.
  6. Готовий десерт поставте у холодильник на кілька годин.
  7. Перед подачею залиште на 10 – 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб крем став більш виразним на смак.

Смачного!

Чи можна замінити яйця? 

  • Є кілька способів замінити яйця у випічці, щоб не йти у магазин.
  • Для солодкої випічки чудово підійдуть бананове або яблучне пюре.
  • Також можна використати крохмаль, який "звʼяже" тісто.