Від нього не залишається навіть крихти: культовий торт зі згущеним молоком на сковороді

20 листопада 2024, 06:54
Читать новость на русском

Є десерти, смак яких підкорює цілі покоління. Торт зі згущеним молоком точно входить до їх переліку.

Смачний торт, для приготування якого навіть не потрібно вмикати духовку, точно колись стане у пригоді. 24 Канал пропонує спробувати відтворити легендарний рецепт, яким поділився портал "На пенсії".

Читайте також Ароматний пиріг – це легко: швидке тісто у блендері та одразу в духовку

Рецепт торта зі згущеним молоком 

  • Час: 40 хвилин + кілька годин на просочування
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– банка згущеного молока;
– 3 яйця;
– 1 чайна ложка соди (гашеної оцтом);
– 450 грамів борошна + 2 столові ложки в крем;
– 500 мілілітрів молока;
– 1 склянка цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 200 грамів вершкового масла;
– склянка волоського горіха.

Приготування

  1. Готуємо крем. У невелику каструлю налийте молоко, додайте два яйця, дві столові ложки борошна, склянку звичайного та ванільного цукру. Добре перемішайте все віничком, щоб не було грудочок, і поставте на слабкий вогонь.

  2. Постійно помішуючи, варіть до густої консистенції. У ще гарячий крем покладіть вершкове масло, перемішайте до однорідності та накрийте кришкою, щоб зберегти тепло.

  3. Переходимо до приготування коржів. У глибоку миску перелийте банку згущеного молока, додайте яйце та ретельно перемішайте.

  4. Після цього додайте гашену оцтом соду і поступово всипайте борошно. Коли тісто стане занадто густим для ложки, викладіть його на робочу поверхню і домішуйте руками. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук.

  5. Розділіть тісто на вісім однакових частин. Кожну частину розкачайте в тонкий корж, проколіть виделкою у кількох місцях, щоб уникнути здуття.

  6. Розігрійте суху сковороду на середньому вогні та випікайте кожен корж по хвилині з кожного боку. Готові коржі обріжте за допомогою тарілки потрібного розміру, а залишки подрібніть – вони стануть чудовою посипкою.

  7. Збирайте торт, перемазуючи кожен корж підготовленим кремом. Покрийте кремом верх і боки торта, а потім обсипте його подрібненими обрізками, змішаними з горіхами.

  8. Залиште торт просочуватися на кілька годин.

Смачного!

Від нього завжди всі в захваті: пляцок "Чорнобривці" від Лілії Цвіт.