Укр Рус
30 квітня, 15:52
1

Все простіше, ніж здається: як правильно чистити спаржу перед приготуванням

Основні тези
  • Спаржу слід перевірити на щільність шкірки, щоб визначити, чи потрібно її чистити.
  • Якщо необхідно, спаржу чистять овочерізкою, знімаючи лише твердий зовнішній шар.

Спаржа, яку часто вважають овочем преміумкласу, залишається невипробуваною багатьма споживачами через високу ціну. Однак, спаржа має певний сезон, коли ціни на неї значно знижуються – зараз саме він.

Тому в цей час варто приготувати з нею страву. Перше, що треба зробити, правильно підготувати овоч до приготування. А чи треба чистити спаржу і як розповідає 24 Канал.

Читайте також Поки сезон: як правильно приготувати хрустку та ароматну спаржу

Коли чистити спаржу, а коли – ні

Перед приготуванням спаржі бажано перевірити щільність шкірки одного-двох паростків з нижньої третини стебла. Якщо верхня плівка легко проламується під нігтем, спаржа готова до вживання без додаткового очищення.

Однак, якщо ніготь не проходить легко, рекомендується почистити спаржу за допомогою овочерізки. Слід робити обережні та неглибокі надрізи, щоб зняти лише твердий зовнішній шар.

На професійних кухнях шеф-кухарі часто вирішують зберегти візуально привабливу верхню третину спаржі. Вони досягають цього за допомогою ножа, який обрізає стебла навколо, створюючи чистий, рівний вигляд від очищеної ділянки до кільцевого зрізу.

Тепер приготуйте її – спаржа по-корейськи виходить особливо смачною.