Укр Рус
18 квітня, 14:25
2

Це треба знати кожному: як перевірити, що паска спеклася

Основні тези
  • Тест зубочисткою допомагає визначити, чи паска пропеклася.
  • Для паски вагою до 1 кілограму рекомендується випікати не менше 30 хвилин, 1 кілограму –  50 хвилин, 1,5 кілограма – годину.

На Великдень приготування традиційної паски є значною кулінарною відповідальністю. Тісто для цієї випічки особливо ніжне та вимагає ретельної уваги до деталей протягом усього процесу випікання.

На жаль, завжди можуть виникнути несподівані проблеми, і одне з найважливішого у випічці є пропеченість. Нерідко паски ззовні вже готові, а всередині ще сирі – як це визначити розповідає 24 Канал.

Читайте також Чому тріскається паска: найпоширеніші помилки й способи "порятунку"

Як перевірити, чи спеклася паска

Нерідко трапляються випадки, коли паска виглядає повністю готовою зовні, а всередині залишається недопеченою і вологою. Щоб запобігти цьому, важливо дотримуватися певних порад:

  • дотримуватися всіх пунктів рецепта,
  • для тіста вагою менш як 1 кілограм рекомендується час випікання не менше 30 хвилин. Якщо тісто важить 1 кілограм, його слід випікати 45 хвилин, а тісто вагою приблизно 1,5 кілограма потребує цілої години.

Підняття тіста в духовці слугує ключовим показником рівномірного випікання. Коли тісто підіймається рівномірно, це означає успішне випікання.

А простий спосіб визначити, чи повністю пропеклася паска – тест зубочисткою. Встроміть зубочистку в центр випічки і вийміть її. Якщо зубочистка виходить чистою і сухою, все пропеклося, якщо ж вона мокра – варто залишити паску ще випікатися у духовці.

А ви знаєте:  що додати у паску, щоб не кришилася верхівка.