Коли немає часу і терпіння, а смачненького хочеться: готуємо лінивий яблучний пиріг
27 листопада 2024,
17:32
Читать новость на русском
Яблучний пиріг, улюблений десерт багатьох, часто вимагає часу та зусиль для приготування традиційним способом. Однак для тих, хто не має часу або бажання випікати класичну шарлотку, доступна лінива альтернатива.
Можна замінити тісто тонким лавашем і тоді пиріг приготується швидше. 24 Канал з посиланням на Storinka ділиться рецептом яблучного пирога без тіста, який можна спекти за 15 хвилин.
Читайте також Без муки, зайвого цукру та випікання: готуємо супершвидкий шоколадний пудинг з хурмою
Лінивий яблучний пиріг
- Час: 30 хвилин
- Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
– тонкий лаваш
– яблука (твердих сортів) – 1 кілограм
– цукор – 1 столова ложка
– вершкове масло – 50 грамів
Приготування:
- Яблука помийте та наріжте кубиками. Сковороду з антипригарним покриттям розігрійте з маслом. Викладіть яблука і на середньому вогні пропарте їх під кришкою. Присипте цукром, щоб вони карамелізувалися.
- Поки яблука смажаться, лаваш наріжте на однакові шматочки.
- Візьміть деко, застеліть його пергаментом і покладіть один шматок лаваша. Зверху викладіть шар із яблук, накрийте іншим шматком лаваша і знову яблука. Продовжуйте робити, доки не закінчаться яблука чи лаваш.
- Верхнім шаром пирога викладіть лаваш. Змастіть олією і присипте цукром. Можна за бажанням додати кориці.
- Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте пиріг і знизьте температуру до 150 градусів. Випікайте 15 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як приготувати один з найпопулярніших домашніх десертів – торт "Наполеон".