Як готувати маслюки: рецепт зі сметаною та картоплею

19 листопада 2024, 09:38
Читать новость на русском

З маслюками легко – їх достатньо очистити, промити та розпочати приготування. Ніжні гриби чудово поєднуються з соковитою цибулею, ароматною сметаною та картоплею.

Маслюки зі сметаною та картоплею – це проста й смачна страва. Рецепт ідеально підходить для тих, хто цінує домашню кухню. Як їх приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ОГО.

Цікаво Ектор їх зацінив: як приготувати лиґанці з бринзою

Маслюки в сметані з картоплею

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів маслюків;
– 500 грамів картоплі;
– 1 цибулина;
– 2 столові ложки сметани;
– 3 столові ложки олії;
– чорний мелений перець – до смаку;
– сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Очистьте гриби та добре промийте.
  2. Великі маслюки наріжте на 2 – 3 частини, а дрібні залиште цілими.
  3. Картоплю подрібніть на середні шматочки й відваріть до готовності.
  4. Цибулю наріжте півкільцями.
  5. На розігрітій сковороді обсмажте маслюки в олії до повного випаровування рідини.
  6. Потім додайте трохи олії, покладіть цибулю і готуйте, помішуючи, 5 – 7 хвилин.
  7. Додайте до грибів сметану, посоліть і поперчіть до смаку, добре перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте ще 2 – 3 хвилини.
  8. Додайте відварену картоплю, знову перемішайте, протушкуйте 2 хвилини та подавайте до столу.

Смачного!

В нього буде особливий смак: що варто додати до оселедця.