Не треба оцту: маринуємо оселедець так, щоб у вас попросили рецепт

18 листопада 2024, 08:25
Читать новость на русском

Оселедець чудово доповнює як буденні трапези, так і святковий стіл. Головне – вміти правильно його замаринувати.

Часто оселедець маринують з оцтом, однак далеко не всім до вподоби аромат та смак цього інгредієнта. Не варто впадати у відчай – є й інші способи вразити рідних або гостей, інформує 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

Читайте також Такого прозорого бульйону ви ще не бачили: який простий секрет гарантує ідеальний результат

Рецепт маринованого оселедця без оцту

  • Час: 10 хвилин + 48 годин
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– 1 літр води;
– 2 столові ложки солі;
– 1 столова ложка цукру;
– 3 – 4 лаврових листи;
– 2 оселедці;
– 2 гвоздики;
– 3 горошини запашного перцю.

Приготування

  1. Закип'ятіть воду та додайте до неї всі спеції. Варіть протягом трьох хвилин, щоб спеції віддали свій аромат.

  2. Підготуйте оселедець: видаліть голову та нутрощі. Помістіть рибу у пластиковий контейнер або інший відповідний посуд.

  3. Залийте оселедець охолодженим та процідженим розсолом. Якщо риба не повністю покрита розсолом, перевертайте її час від часу або використовуйте гніт.

  4. Поставте контейнер з оселедцем у прохолодне місце на 48 годин.

  5. Після маринування наріжте оселедець на шматочки. За бажанням прикрасьте рибу тонкими кільцями цибулі перед подачею.

Смачного!

Секрети господинь: як варити буряк, щоб він не втратив свій насичений колір.