Прозорість – один з головних критеріїв вдалого бульйону. Як гарантовано досягнути цього результату розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.

Читайте також Все залежить від часу: як варити буряк, щоб він не втратив колір

Секрет прозорого бульйону

Досвідчені кухарі нерідко використовують нестандартні прийоми під час приготування перших страв. Одним із них є додавання кубиків льоду в каструлю з бульйоном. Це може викликати здивування, але цей метод працює безвідмовно.

Ідеальний результат / Фото Pixabay

Додавання льоду робить м'ясний відвар прозорішим. Так бульйон виглядає естетично та додає страві вишуканості. Цей прийом також підходить для приготування основи для холодцю. Окрім того, кубик льоду може допомогти, якщо бульйон вийшов пересоленим. Головне — додати лід одразу після закипання.

Ще один кулінарний секрет — додавання в бульйон лушпиння цибулі. Це надає страві гарний золотавий колір і насичений аромат. Однак лушпиння потрібно обов’язково вийняти через кілька хвилин після додавання. Після цього бульйон проціджують, повертають у каструлю і продовжують варити разом із м’ясом та овочами.

Не треба "Олів'є": 10 оригінальних салатів на Новий рік.