На святковому столі новорічні салати мають здивувати гостей і додати особливого настрою, повідомляє 24 Канал. Кожен рецепт – це можливість поекспериментувати з кольорами та текстурами.
Не пропустіть Тут навіть гурман знайде щось для себе: 10 салатів з крабових паличок
Салат з оселедцем та яйцем
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів філе солоного оселедця;
– 200 грамів маринованих огірків;
– 4 яйця;
– 300 грамів картоплі;
– 150 грамів моркви;
– 100 грамів консервованої кукурудзи;
– 100 грамів червоної цибулі;
– 150 грамів легкого майонезу;
– 150 грамів вершків 12%;
– спеції: сіль, перець – до смаку.
Приготування:
- Відваріть у "мундирі" картоплю та моркву, почистіть їх і наріжте на кубики.
- Зваріть яйця на "круто".
- Наріжте огірки кубиками.
- Цибулю дрібно нашаткуйте, а оселедець наріжте дрібною соломкою.
- Змішайте майонез, вершки, сіль і перець до смаку.
- Викладайте інгредієнти шарами на дно миски: дрібно нарізану картоплю, соус, дрібно нарізану моркву, оселедець, соус, цибулю, огірки, кукурудзу та соус.
- Очистьте і помийте яйця.
- Зверху на салат викладіть терті яйця.
- Охолоджуйте салат не менше 5 годин перед подачею.
Салат з індички
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 грамів м'яса індички без шкіри;
– 45 мілілітрів олії для смаження;
– 200 грамів міксу листя салату;
– 180 грамів яблука;
– 80 грамів сушеної журавлини;
– 200 грамів помідорів черрі;
– 45 мілілітрів оливкової олії;
– спеції: сіль, перець, свіжа петрушка, лимонна цедра, чилі, чебрець, приправа для курки – до смаку.
Приготування:
- Наріжте м'ясо на невеликі шматочки.
- Посипте сіллю, перцем і приправами для курки. Смажте в розігрітій олії. Промийте листя салату і порвіть на дрібніші шматочки, додайте до індички. Помийте помідори та яблука, потім наріжте невеликими кубиками.
- Додайте до решти інгредієнтів салату і добре перемішайте. У мисці змішайте оливкову олію з сіллю, перцем, чебрецем, чилі, подрібненою петрушкою та цедрою лимона. Інтенсивно перемішайте.
- Полийте салат готовим соусом. Прикрасьте салат сушеною журавлиною.
Теплий салат з язика
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 грамів язика (свинина);
– 1 болгарський перець;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 4 зубчики часнику;.
– 8 помідорів черрі;
– 1 столова ложка олії для смаження;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1/4 перцю чилі (пластівці);
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка солі для варіння язика;
– 1 чайна ложка суміш перців (для варіння язика);
– 2 лаврових листи (для варіння язика).
Приготування:
- Язик ретельно промийте під проточною водою.
- Помістіть його у каструлю, залийте водою та додайте сіль, суміш перців горошком і лавровий лист.
- Доведіть до кипіння, зніміть ложкою накип і варіть на слабкому вогні при закритій кришці 1,5 години до готовності.
- Готовий язик помісіть під струмінь холодної води, почистіть і наріжте кружальцями.
- Розігрійте сковорідку гриль, влийте олію та викладіть язик.
- Очищені перець, цибулю, часник і помідор, крупно наріжте на кубики.
- Обсмажте овочі на сковороді-гриль, змащеній олією.
- З'єднайте язик і гарячі овочі-гриль.
- Для заправки змішайте соєвий соус, оливкову олію, сік лимона і пластівці перцю чилі.
- Полийте соусом овочі-гриль і язик.
- Подавайте салат відразу теплим.
Норвезький салат з оселедцем
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 300 грамів запеченого буряка;
– 200 грамів вареної картоплі;
– 1 маринований огірок;
– четвертина червоної цибулі;
– половина яблука;
– 200 грамів оселедця;
– 10 грамів зеленої цибулі;
для заправки:
– 2 столові ложки вершкового сиру;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 100 грамів йогурту без наповнювача.
Приготування:
- У глибоку тарілку покладіть вершковий сир, негостру гірчицю, оливкову олію і ретельно перемішайте.
- Буряк і картоплю почистьте та наріжте невеликими кубиками. Огірок, філе оселедця, почищене яблуко і цибулю теж наріжте кубиками.
- Покладіть інгредієнти у тарілку із заправкою, додайте йогурт і перемішайте.
- Перед подачею прикрасьте салат подрібненою цибулею.
Салат з сьомги та авокадо
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 100 грамів міксу листя салату;
– 150 грамів копченого лосося;
– 1 маленький авокадо (150 грамів);
– 100 грамів граната;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– 1 чайна ложка меду (15 грамів);
– 1 чайна ложка гірчиці (15 грамів);
– спеції: сіль, перець, лимонний сік – до смаку.
Приготування:
- Наріжте копчений лосось невеликими шматочками. Видаліть зерна граната та зважте 100 грамів.
- Почистьте авокадо та наріжте кубиками. Помийте салат, обсушіть за потреби та наріжте на дрібніші шматочки.
- Викладіть листя салату в миску, додайте авокадо, лосось і посипте зернами граната.
- Приготуйте соус: змішайте оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, мед і все ретельно перемішайте.
- Приправте сіллю та перцем, ще раз ретельно перемішайте.
- Полийте салат готовим соусом.
Салат з бринзою
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів бринзи;
– 3 помідори;
– 1 великий огірок;
– 1 червоний та жовтий солодкі перці;
– половина червоної цибулі;
– чорні оливки без кісточок;
– оливкова олія;
– суміш сухих спецій (базилік, орегано);
– 1 зубчик часнику;
– цедра лимона;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Наріжте всі овочі середніми кубиками, викладіть у глибоку салатницю.
- Для заправки змішайте вичавлений зубчик часнику, сухі спеції, олію, цедру лимона, сіль, перець.
- Заправте овочі та перемішайте.
- Посипте шматочками сиру, оливками та подавайте до столу.
Смачного!