Два безпечних способи розморожування риби: важливо робити це правильно

14 жовтня 2024, 18:00
Читать новость на русском

Джерело:

UA Vestnik

У сфері приготування їжі розморожування риби є поширеним завданням, яке вимагає ретельного підходу. Експерти попереджають, що, попри те, що існує безліч методів розморожування, не всі вони однаково ефективні, а деякі можуть становити ризик для здоров'я.

Неправильні методи можуть призвести до потенційних харчових захворювань, включаючи ризик отруєння. Про правильний підхід, розповідає UA Vestnik.

Читайте також Хліб довго не черствітиме та не запліснявіє: зберігайте його лише так

Два безпечних способи розморожування риби

Кулінари радять розморожувати рибу безпосередньо перед приготуванням, застерігаючи, що не варто робити це заздалегідь. Риба є делікатним інгредієнтом, і використання теплої води для розморожування може призвести до небажаних змін текстури.

Якщо риба піддається впливу теплої води, м'ясо може згорнутися, що потенційно може зіпсувати страву. Для досягнення найкращого смаку та якості рекомендується розморожувати рибу більш безпечними методами.

У рекомендованому способі розморожування риби експерти пропонують покласти рибу в миску і поставити її під кран з холодною водою. Такий підхід забезпечує поступовий та ефективний процес розморожування.

Є й інший метод розморожування риби, щоб мінімізувати ризик розмноження бактерій. Перенесення риби з морозильної камери до холодильника пропонується як найбезпечніший підхід, попри те, що це займає більше часу. Цей метод забезпечує поступовий процес розморожування, що сприяє безпеці харчових продуктів.

А ви знали? Досвідчені кухарі розповіли для чого замочувати картоплю перед смаженням.