Це завдання, яке вимагає як майстерності, так і точності на кухні. Тому досвідчені кухарі мають секрети, які дозволяють їм створити неперевершену страву. І вони розповіли для чого замочувати картоплю перед смаженням, передає Novosti24.
Читайте також Пролежать всю зиму: як правильно зберігати буряки в квартирі
Навіщо замочувати картоплю перед смаженням?
Ця кулінарна техніка ефективно усуває надлишок крохмалю з коренеплодів. Для початку рекомендується ретельно промити картоплю під проточною водою, перш ніж приступати до чищення.
На етапі підготовки до варіння експерти рекомендують покласти овочі в миску і залити їх холодною водою. Рекомендується замочувати щонайменше на одну годину. Після цього важливо ретельно просушити коренеплоди, для чого можна скористатися паперовими рушниками.
Також важливо переконатися, що картопля нарізана однаковими шматочками. Якщо цього не зробити, картопля може прожаритися нерівномірно, деякі шматочки будуть повністю приготовані, а інші залишаться сирими.
Крім того, картоплю слід смажити на достатній кількості рослинної олії, щоб вона не прилипала до сковорідки під час приготування.
До слова, шеф-кухарі відкрили 5 секретів рум'яної картопельки в духовці.