Досвідчені шеф-кухарі поділилися цінними порадами, які допоможуть значно покращити свої кулінарні навички. 5 секретів рум'яної картопельки в духовці, передає Elegant Woman.
Читайте також Через яку популярну помилку злипається рис у плові: дізнайтеся і більше так не робіть
5 секретів приготування картоплі в духовці зі скоринкою
- Хитрість перша
Для досягнення найкращого результату коренеплоди слід запікати великими шматочками. Тонко нарізані шматочки схильні до підгорання або висихання, що потенційно може погіршити якість страви.
- Хитрість друга
Експерти наголошують на важливості використання масла при приготуванні картоплі. Відсутність олії чи масла при запіканні, чи маринуванні може суттєво вплинути на смак і текстуру цього улюбленого овочу.
- Хитрість третя
Готуючи картоплю до запікання, важливо переконатися, що вона чиста і суха, перш ніж викладати її на деко. Надлишок вологи може перешкоджати всмоктуванню олії, що призведе до нерівномірного приготування та можливого підгорання картопляних скибочок.
- Хитрість четверта
Також рекомендують бланшувати картоплю перед приготуванням. Процес передбачає занурення картопляних скибочок у холодну воду з подальшим нетривалим кип'ятінням від 3 до 5 хвилин. Після охолодження рекомендується використовувати серветки, щоб увібрати зайву вологу.
5 секретів приготування хрусткої та рум'яної картоплі в духовці / Unsplash
Вважається, що ця техніка зберігає форму картоплі, забезпечуючи її ніжність та хрустку скоринку, що, зрештою, сприяє кращому поглинанню олії під час випікання.
- Хитрість п'ята
Варто змастити папір або форму для випікання олією перед тим, як поставити її в духовку.
Крім того, якщо є страх пересушити страву, можна поставити в духовку місткість з водою.
До слова, щоб зберегти картоплю належної якості та запобігти процесам гниття, варто дотримуватися трьох простих правил.