Для того, щоб зберегти картоплю належної якості та запобігти процесам гниття, варто дотримуватися трьох простих правил. Про одне з них ви можете почути вперше, стверджує портал Pysznosci.
Цікаво Лише одна пересторога: на що треба зважати, вживаючи розсіл з огірків
Як правильно зберігати картоплю
Найперше, про що треба подбати – низька температура. Для цього підійде підвал або темне підсобне приміщення.
Незамінний овоч / Фото Pixabay
Також потрібно помістити картоплю у правильний матеріал, аби вона мала доступ до свіжого повітря. Для цього підійдуть дерев'яні ящики, лляна сумка або джутова з товстим плетінням.
І останнє – обов'язково покладіть до картоплі кілька яблук. Цей фрукт виробляє етилен, який уповільнює гнильні процеси і перешкоджає проростанню. В такий спосіб ваша картопля зберігатиме свіжість впродовж тривалого часу.
Знахідка для господинь: як заготувати буряк на зиму.