Цьому рецепту вже десятки років, і він продовжує набирати популярності серед українських господинь. Цей буряк можна додавати в салати та заправку для борщу, а особливо з ними смакуватиме знаменита "Шуба", розповідає Ukr.Media.

Буде цікаво Огірки стануть м'якими, а розсіл – мутним: що не можна додавати до консервації

Рецепт буряка на зиму

Час: 2 години

Порцій: 8 баночок по 450 мілілітрів

Інгредієнти:
– 1 кілограм буряка;
– 1 кілограм моркви;
– 0,5 кілограма цибулі;
– 1,5 кілограма помідорів;
– 1 столова ложка солі;
– 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю;
– 200 грамів олії (1 склянка);
– 2 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка 9% оцту.

Приготування:

  1. Помідори пропускаємо через м'ясорубку, моркву та буряки грубо натираємо.
  2. Цибулю натираємо дуже дрібно, щоб була "кашка".
  3. Перекладаємо овочі в каструлю та ставимо на вогонь, солимо, перчимо, додаємо олію.
  4. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 1,5 години.
  5. Додаємо цукор та оцет. Варимо ще 10 – 15 хвилин та розкладаємо по баночках.
  6. Закриваємо банки, накриваємо ковдрою та залишаємо до повного вистигання.

Смачного!

Від нього не залишається навіть краплини соусу: святковий салат з шинки та ананасу.