Ідеальним вважається розсипчастий плов. Однак, не у всіх він виходить правильної консистенції. Нерідко він злипається, але чому, розповідає Woman24.
Читайте також Котлети вийдуть ще соковитіші та пишніші: 4 інгредієнти, якими можна замінити хліб у фарші
Чому рис може злипнутись під час приготування?
Не всі сорти рису підходять для приготування традиційного плову.
Багато господинь можуть не знати, що стандартний рис, який зазвичай можна знайти в продуктових магазинах, не відповідає специфічним вимогам цієї популярної страви. Натомість для досягнення автентичного смаку та текстури плову рекомендується використовувати спеціальні сорти рису.
Класичний рис, який зазвичай використовується для приготування каш і гарнірів, не підходить для створення ароматного плову.
Якої ще помилки припускаються господині?
Дуже важливо декілька разів промити рис перед приготуванням плову. Цей крок має вирішальне значення незалежно від якості обраної крупи, забезпечуючи оптимальну текстуру та смак кінцевої страви.
Також радять замочувати рис щонайменше на 15 хвилин перед приготуванням. Ця техніка не тільки запобігає розварюванню рису, але й гарантує, що він чудово збереже свою форму протягом усього процесу приготування.
А ви знали? Часто бісквіт не підіймаються належним чином, утворюються тріщини або залишаються вологими в центрі – чому так відбувається.