Скільки варити опеньки: як смачно їх приготувати

14 листопада 2024, 23:55
Читать новость на русском

Опеньки – улюблені гриби українців, адже вони надають стравам особливого колориту. Ніжний смак та приємна текстура дозволяють використовувати їх як в супах, так і в гарнірах.

Приготування опеньок вимагає особливої уваги, адже їх неправильне варіння може негативно вплинути на структуру та смак, повідомляє 24 Канал. Є кілька ключових правил, від яких не можна відступати у жодному випадку. 

Цікаво На свята вони ще більше подорожчають: чим можна замінити яйця у стравах

Як правильно варити опеньки

Ретельно промийте опеньки під проточною водою. Це допоможе видалити бруд. Найкраще замочити гриби у підсоленій воді на 20 хвилин.

Після цього гриби необхідно двічі проварити. Спочатку покладіть опеньки у каструлю з холодною водою та доведіть до кипіння. Варіть їх 10 – 15 хвилин, а потім злийте воду.

Після першого варіння опеньки слід промити та знову залити чистою водою. Доведіть їх до кипіння та продовжуйте варити ще 20 – 30 хвилин. Для того, щоб збагатити смак грибів, додайте до води дрібку солі та лавровий лист.

Тушковані опеньки з цибулею до різдвяного столу

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів відварених опеньків;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– 1 велика цибулина;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– зелень – для подачі.

Приготування:

  1. Почистіть і наріжте цибулю тонкими кільцями. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні.
  2. Додайте цибулю і смажте, поки вона не стане прозорою.
  3. Додайте відварені опеньки до сковороди.
  4. Посоліть та поперчіть до смаку.
  5. Смажте гриби з цибулею близько 10 хвилин.
  6. Зніміть з вогню та посипте нарізаною зеленню, якщо бажаєте.

Дізнайтеся деталі: як перетворити кислі мандарини на солодкі.