Ця помилка "вбиває" смак навіть найдорожчої кави: її роблять майже усі
Джерело:
Ukr.MediaКава – це напій, яким ми насолоджуємося кожного дня. Однак частота приготування не означає, що ми робимо це правильно.
Купити дорогу каву – це ще не означає повністю насолодитися її смаком. Часто ми робимо помилку, яка не дає досягнути ідеального результату, розповідає Ukr.Media.
Цікаво Високий, не падає та виглядає як з картинки: швидкий рецепт домашнього бісквіта
Усе вирішує температура
Зазвичай ми поспіхом заливаємо каву окропом, коли вода щойно закипіла. Кавомани знають – це поширена та груба помилка.
Улюблений напій / Фото Pixabay
Якщо температура води має більш як 96 градусів, з кави починають виділятися гіркі та неприємні нотки, що роблять смак напою різким та перенасиченим. Внаслідок надмірної екстракції кава втрачає свій збалансований смак та аромат.
Оптимальна температура коливається в межах 90 – 96 градусів. При такій температурі розкриваються всі ароматичні та смакові властивості кавових зерен, що забезпечує насичений, але збалансований смак без надмірної гіркоти.
Молоко чи вершки: що експерти радять додавати у каву.