Не так просто – варити макарони теж треба вміти: італійський шеф назвав головні кроки

9 жовтня 2024, 12:47
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Макарони – простий і популярний гарнір, який добре поєднується з багатьма продуктами. Здавалося б, немає нічого простішого варіння макаронів. Але часто під час приготування вони злипаються або розварюються.

Є декілька нюансів, про які варто знати, й тоді макарони завжди вдаватимуться. Як правильно приготувати ідеальні макарони, інформує Ukr.Media

Читайте також Хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день – про ці секрети мовчать

Як правильно варити макарони?

Головна пропорція: 100 грамів макаронів на 1 літр води. Відповідно стандартна пачка 0,5 кілограма на 5 літрів води.

Ця кількість води дозволяє використовувати макарони для гарніру без додаткового промивання.

Шеф-кухар назвав головні кроки правильного варіння: 

  • Використовуйте макарони із твердих сортів пшениці. Вони краще тримають форму і не перетворюються на кашу, до того ж смачніші.
  • Використовуйте 5 літрів води, щоб зварити пачку макаронів. Воду слід довести до кипіння.
  • Солити можна будь-коли. Якщо солитимете киплячу воду, будьте дуже обережні. 5 грамів солі на 1 літр –  чайна ложка без верху.
  • Коли вода закипіла занурте в неї макарони, відразу ж перемішайте.
  • Нагрів не знижуйте до другого закипання води. Після того, як вода повторно закипіла, нагрівання можна зменшити.
  • Під час варіння макарони акуратно перемішати 2 – 3 рази. 

Час варіння макаронів

  • Якщо ви робите пасту з соусом чи салат, тоді варіть до стану al dente, це трохи недоварена паста.
  • Якщо на упаковці написано 12 хвилин, то за 10 хвилин треба пробувати.


Скільки часу треба варити макарони / Unsplash

  • Якщо варите їх для гарніру, тоді за конкретним часом на упаковці.

Промивати чи ні?

Якщо ви варите макарони для гарніру, то промивати їх під холодною водою не треба. Якщо ж для салату – краще промити, тоді процес розм'якшення зупиняється.

Коли злили воду з макаронів, додати трохи олії. Тоді макарони не злипнуться і будуть ще смачнішими!

До теми: чому інколи макарони виходять неїстівними – 3 секрети ідеальної пасти від італійських кухарів.