Не так просто – варити макарони теж треба вміти: італійський шеф назвав головні кроки
Джерело:
Ukr.MediaМакарони – простий і популярний гарнір, який добре поєднується з багатьма продуктами. Здавалося б, немає нічого простішого варіння макаронів. Але часто під час приготування вони злипаються або розварюються.
Є декілька нюансів, про які варто знати, й тоді макарони завжди вдаватимуться. Як правильно приготувати ідеальні макарони, інформує Ukr.Media.
Читайте також Хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день – про ці секрети мовчать
Як правильно варити макарони?
Головна пропорція: 100 грамів макаронів на 1 літр води. Відповідно стандартна пачка 0,5 кілограма на 5 літрів води.
Ця кількість води дозволяє використовувати макарони для гарніру без додаткового промивання.
Шеф-кухар назвав головні кроки правильного варіння:
- Використовуйте макарони із твердих сортів пшениці. Вони краще тримають форму і не перетворюються на кашу, до того ж смачніші.
- Використовуйте 5 літрів води, щоб зварити пачку макаронів. Воду слід довести до кипіння.
- Солити можна будь-коли. Якщо солитимете киплячу воду, будьте дуже обережні. 5 грамів солі на 1 літр – чайна ложка без верху.
- Коли вода закипіла занурте в неї макарони, відразу ж перемішайте.
- Нагрів не знижуйте до другого закипання води. Після того, як вода повторно закипіла, нагрівання можна зменшити.
- Під час варіння макарони акуратно перемішати 2 – 3 рази.
Час варіння макаронів
- Якщо ви робите пасту з соусом чи салат, тоді варіть до стану al dente, це трохи недоварена паста.
- Якщо на упаковці написано 12 хвилин, то за 10 хвилин треба пробувати.
Скільки часу треба варити макарони / Unsplash
- Якщо варите їх для гарніру, тоді за конкретним часом на упаковці.
Промивати чи ні?
Якщо ви варите макарони для гарніру, то промивати їх під холодною водою не треба. Якщо ж для салату – краще промити, тоді процес розм'якшення зупиняється.
Коли злили воду з макаронів, додати трохи олії. Тоді макарони не злипнуться і будуть ще смачнішими!
До теми: чому інколи макарони виходять неїстівними – 3 секрети ідеальної пасти від італійських кухарів.