Без кавомашини: 3 способи приготувати ароматне еспресо в домашніх умовах

29 листопада 2024, 13:44
Читать новость на русском

Відоме своїм смаковим профілем і виразною гірчинкою, еспресо – ідеальний вибір для тих, хто шукає ефективний заряд кофеїну. І немає необхідності поспішати до кав'ярні або інвестувати в кавоварку. Приготування еспресо в домашніх умовах – життєздатний варіант, що дозволяє любителям кави насолоджуватися цим міцним напоєм у комфорті власної кухні.

У захопливому процесі заварювання еспресо створюється, коли гаряча вода під високим тиском пропускається через дрібномелену каву. 3 способи приготування еспресо в домашніх умовах, розповідає 24 Канал з посиланням на NV Food.

Читайте також Коли немає часу і терпіння, а смачненького хочеться: готуємо лінивий яблучний пиріг

3 способи приготування еспресо без кавомашини

  1. В аеропресі

Серед любителів кави зростає популярність методу аеропресу, який дає змогу готувати каву в стилі еспресо, що має схожий смаковий профіль і міцність, але не має характерного шару пінки. Аеропрес є економічною та компактною альтернативою звичайним кавоваркам.

Ось як приготувати еспресо за допомогою аеропресу:

  • Нагрійте воду. Подрібніть приблизно 3 столові ложки темної кави до середньо-дрібного помелу за допомогою кавомолки.
  • Помістіть круглий кошик в аеропрес і злегка намочіть його до вологості. Прикрутіть кошик до кінця аеропресу.
  • Насипте кавову гущу в аеропрес. Покладіть його на порожній кухоль.
  • Налийте 85 грамів води, зачекайте 45 секунд, а потім вставте поршень у верхню частину машини. Обережно натисніть, поки поршень не досягне дна.
  • Зніміть аеропрес, відкрутіть кошик і спорожніть відро. Натисніть на поршень, щоб вийняти фільтр і гущу.

Насолоджуйтесь еспресо!

  1. У гейзерній кавоварці

Ті, хто має гейзерну кавоварку, можуть використовувати її для приготування еспресо. Цей метод використовує тиск пари для проходження гарячої води через мелену каву, в результаті чого виходить міцний і ароматний напій без необхідності використання еспресо-машини. Процес приготування дуже простий і вимагає лише гейзерної кавоварки, кавових зерен і столової ложки.

Ось як приготувати еспресо у гейзерній кавоварці:

  • Відміряйте 20 – 22 грами кави або приблизно 2 столові ложки. Подрібніть до дрібної текстури.
  • Налийте воду на дно кавоварки. Насипте гущу у фільтр і закрутіть верхнє кріплення з носиком. Поставте на середній вогонь.
  • Зачекайте, поки почуєте свист, кава розшириться, а піна поміститься на верхній рівень. Готово!


Як приготувати еспресо у гейзерній кавоварці / Фото Unsplash

  1. У френч-пресі

Френч-прес теж життєздатний варіант для тих, хто прагне отримати концентровану каву, схожу на еспресо. Хоча важливо зазначити, що френч-прес не виробляє справжнього еспресо, він слугує альтернативою – кінцевий продукт міцний, але не досягає інтенсивності традиційного еспресо.

Ось як використовувати цей метод:

  • Подрібніть принаймні 2 столові ложки вашої улюбленої кави еспресо.
  • Нагрійте воду. Додайте кавову гущу у френч-прес. Залийте водою і дайте гущі просочитися приблизно на 30 секунд. Еспресо готове!

Цікаво:  як приготувати безалкогольний глінтвейн для затишного вечора.