Ліквідуємо запаси смачно і не банально: ніжна гречана запіканка, яка сподобається навіть дітям
Джерело:
shubaТрадиційні способи приготування гречки зазвичай передбачають її подачу як гарнір. Але існує безліч інших способів включити цю поживну крупу до свого раціону, і такі інтерпретації навіть більше сподобаються дітям, яким так важко вгодити з гречкою.
Наприклад, можна зробити гречану запіканку з печерицями під сметанною заливкою. Смачно, просто і не банально, а готується всього 20 хвилин, передає shuba.
Читайте також Чому ніхто не показував цей рецепт раніше: в мережі готують експрес-млинці за 5 хвилин
Рецепт ніжної гречаної запіканки
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– гречана крупа – 300 грамів
– печериці – 300 грамів
– масло вершкове 73% – 60 грамів
– цибуля жовта ріпчаста – 1 штука
– яйця курячі – 1 штука
– сир твердий – 50 грамів
– сметана 15% – 300 грамів
– томати – 1 штука
– сіль, перець – до смаку
– олія соняшникова – 20 мілілітрів
Приготування:
- Гречку промийте, залийте 500 мілілітрами води, посоліть, доведіть до кипіння, додайте половину вершкового масла і варіть 15 хвилин на маленькому вогні.
- Цибулю очистьте, подрібніть. Гриби помийте, наріжте слайсами. Розігрійте сковороду з рештою вершкового масла та обсмажте цибулю і гриби до рум'яності. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Зробіть заливку – збийте яйце зі сметаною і посоліть. Помідор помийте, обсушіть і наріжте тоненькими кружальцями.
- Форму змастіть олією, викладіть половину гречаної каші, зверху – шар грибів із цибулею і накрийте його другою половиною каші. Залийте яєчно-сметанною масою і посипте тертим сиром. Зверху покладіть кружальця помідорів.
- Запікайте при 180 градусів впродовж 20 хвилин до зарум'янення сиру.
Смачної та корисної вечері!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати цей ніжний сирний крем-суп з сухариками та пармезаном.