Додаємо драйв у будні: огірковий гаспачо, який стане зіркою вашої кулінарної книги

27 серпня 2024, 12:55
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Цей суп має неймовірні відтінки свіжості. На його створення кулінарів надихнув ajo blanco – охолоджений мигдально-часниковий суп з півдня Іспанії.

Огірковий гаспачо здатен додати будням особливого колориту. Кілька хвилин, трішки очікування – і страва готова!

Читайте також Це дуже смачна страва: що любить їсти президент Франції Макрон

Рецепт огіркового гаспачо

Час: 2 години

Порцій: 2

Інгредієнти
– 1 огірок;
– 150 грамів білого хліба;
– 50 грамів бланшованого мигдалю;
– 1 зубчик часнику;
– 20 грамів свіжого базиліка;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки винного оцту;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування

  1. Огірок чистимо та нарізаємо, хліб нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Усі інгредієнти, окрім мигдалю, кладемо у блендер, додаємо 0,5 літра холодної води, солимо, перчимо та збиваємо до однорідності. 
  3. Перекладаємо у велику миску та ставимо у холодильник на 2 години. 
  4. Перед подачею можна додати спецій, прикрашаємо базиліком та мигдалем. 

Смачного!

Чи можна смажити на оливковій олії: що кажуть експерти.