Чи можна смажити на оливковій олії
Експерти кажуть, що можна, однак потрібно врахувати особливості продукту, розповідає Смачно 24. Нерафіновані види оливкової олії краще використовувати тільки для салатів та соусів.
Читайте також Треба лише один інгредієнт: як швидко приготувати корисне і смачне морозиво
Вони підкреслюють, що оливкова олія не так окислюється та гідрується, як інші олії, бо багата на мононенасичені жири. Тому думки про те, що смажити на ній корисніше для здоров'я, має під собою доказове підгрунтя.
На якій оливковій олії можна смажити
Для смаження потрібно обирати олію з високою температурою димлення. Для цього підійдуть:
- Virgin (перший віджим), для смаження на повільному вогні;
- Pomace (із макухи оливок), для смаження на високих температурах, не має запаху та смаку;
- Refined Olive Oil (рафінована), найбільш стабільна при високих температурах, тому чудово підходить для смаження.
В нього закохуються усі: особливий салат у нью-йоркському стилі.