Варити не треба: як швидко приготувати кускус і гречку – кулінарний лайфхак

4 листопада 2024, 17:26
Читать новость на русском

У кожному домі такі крупи, як гречка та кускус, є звичними продуктами. Однак, багато хто може вдатися в питання, як приготувати ці крупи за відсутності електрики чи газу. І є чітка відповідь – це можна легко зробити і без світла та плити.

Щоб провернути таку авантюру знадобиться лише вода. Рецептом приготування гречаної каші та кускусу без варіння і плити ділиться 24 Канал з посиланням на Woman24.

Читайте також З'їсте за лічені хвилини, навіть не ріжучи: рецепт запашного сирно-часникового хліба від Ектора

Як приготувати кускус і гречку без варіння?

Хоча більшість круп традиційно готують у підсоленій воді, гречка та кускус є універсальною альтернативою. Їх можна ефективно готувати методом запарювання, забезпечуючи не менш ароматний варіант.

В такому підході до приготування круп експерти рекомендують заливати гречку та кускус окропом. Коли вода охолоджується, гречка або кускус розварюється і вбирає рідину, в результаті чого виходить ситна страва.

Такий метод вдалий і для тих, хто перебуває в дорозі. Можна просто використати термос й насолоджуватися поживною їжею, як в транспорті, так і на роботі.

До слова, гречку можна приготувати, заливши її і холодною водою. Цей процес займає близько 6 годин. Для досягнення такого результату слід замочувати гречку на ніч, і зранку сніданок вже буде готовий.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як подрібнювати варені яйця одним рухом – треба лише одну річ і 15 секунд.