Капуста на зиму від Лілії Цвіт: легкий та перевірений рецепт квашення у банках

17 жовтня 2024, 09:39
Читать новость на русском

Квашення – це чудовий метод зберегти овочі на зиму, і він не потребує зберігання в холодильнику. А інгредієнти завжди дуже прості.

Квашену капусту дуже легко приготувати вдома за допомогою трьох інгредієнтів. Простим, проте перевіреним рецептом поділилася фуд-блогерка Лілія Цвіт. Готову капусту можна додавати в салати, тушкувати з м'ясом або використовувати як гарнір до різних страв.

Цікаво Огірочки хрустітимуть на весь район: що треба додати при засолюванні

Квашена капуста

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 3 кілограми білокачанної капусти;
– 1 морква;
– 2 столові ложки солі;
– перець духмяний, горошок – до смаку.

Приготування:

  1. Дрібно нашаткуйте капусту. Смужки повинні бути довгими та тонкими. 
  2. Почистіть та натріть моркву (на зручні для вас терці – корейській чи грубій).
  3. Викладіть капусту та моркву на стіл, додайте лавровий лист та перець горошок до смаку і посоліть.
  4. Пропорція наступна: на 3 кілограми капусти 2 столові ложки солі та одна морква.
  5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти руками, слід робити це мінімум 10 хвилин, щоб всі інгредієнти добре змішалися та капуста пустила сік.
  6. Викладіть капусту у трилітрову банку. Для цього добре її втрамбовуйте, щоб в банку вмістилося якомога більше капусти. Щільно вкладена капуста допомагає процесу бродіння, слід всі 3 кілограми помістити в одну банку.
  7. Наповнену банку поставте в глибоку тарілку, щоб не забруднити поверхню, тому що капуста пускатиме сік.
  8. Залишіть капусту в теплі на три дні. Важливо щодня дерев'яною паличкою проколювати капусту, досягаючи до дна. Таким чином вам вдасться випустити повітря із дна банки, і капуста прокваситься рівномірно.
  9. Якщо відчуваєте, що вона вже достатньо кисла, відправте її у прохолодне місце для зберігання.
  10. Через приблизно 4 – 5 днів її можна споживати.

Як приготувати гарбуз на зиму: скористайтеся цим рецептом і ви залишитеся задоволені.