Є один цікавий спосіб зберегти гарбуз на зиму, інформує uwielbiam. Така консервація швидка у приготуванні, а взимку її з'їдять на раз-два.
До теми Лише одна пересторога: на що треба зважати, вживаючи розсіл з огірків
Гарбуз на зиму
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 800 грамів очищеного гарбуза;
– 1 чайна ложка лимонної кислоти;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 300 грамів цукру.
Приготування:
- Закип'ятіть 1 літр води з лимонною кислотою та охолодіть.
- Очищений гарбуз наріжте на невеликі кубики, залийте водою.
- На наступний день злийте гарбуз від рідини.
- Додайте до рідини цукор і ванільний цукор та доведіть до кипіння.
- У киплячий розсіл додати гарбуз і варіть близько 10 – 15 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким (час залежить від сорту гарбуза).
- Розлийте гарбуз у чисті та простерилізовані банки, залийте сиропом, щільно закрийте і переверніть до повного вистигання.
Є один секретний інгредієнт: як приготувати смачне варення з яблук.