Є один цікавий спосіб зберегти гарбуз на зиму, інформує uwielbiam. Така консервація швидка у приготуванні, а взимку її з'їдять на раз-два.

До теми Лише одна пересторога: на що треба зважати, вживаючи розсіл з огірків

Гарбуз на зиму

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 800 грамів очищеного гарбуза;
– 1 чайна ложка лимонної кислоти;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 300 грамів цукру.

Приготування:

  1. Закип'ятіть 1 літр води з лимонною кислотою та охолодіть.
  2. Очищений гарбуз наріжте на невеликі кубики, залийте водою.
  3. На наступний день злийте гарбуз від рідини.
  4. Додайте до рідини цукор і ванільний цукор та доведіть до кипіння.
  5. У киплячий розсіл додати гарбуз і варіть близько 10 – 15 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким (час залежить від сорту гарбуза).
  6. Розлийте гарбуз у чисті та простерилізовані банки, залийте сиропом, щільно закрийте і переверніть до повного вистигання.

Є один секретний інгредієнт: як приготувати смачне варення з яблук.