Осінь – чудова пора для приготування яблучного варення, інформують Патріоти України. Його можна додавати у випічку чи намастити на хліб, проте, щоб воно довго стояло та мало дивовижний смак, варто дізнатися кілька секретів.
Не пропустіть Всі подумають, що ви квасили їх у бочці: рецепт помідорів за 3 дні
Якщо у вашій коморі занадто кислі яблука, варення матиме не надто добрий смак. Звичайно, до нього можна додати цукор, але тоді джем може вийти занадто "нудним".
Усунути надмірну кислинку можна саме за допомогою соди. Достатньо покласти 1/4 чайної ложки на кожен кілограм фруктів.
Смак, який обожнюють усі / Фото Pixabay
Також деякі сорти яблук занадто кислі й можуть довго варитися та навіть пригорати. Якщо додати соду, шкірка фруктів швидко звариться, внаслідок чого вони перетворяться на однорідну масу, яка при застиганні нагадуватиме мармелад.
Для того, щоб ще більше збагатити смак варення, варто додати кислоту у вигляді свіжого соку лимона або лайма. По-перше, це робить його більш збалансованим, повертаючи частину кислотності, втрачену з додаванням цукру. По-друге, пектин допоможе варенню загуснути.
Все про квашену капусту: що означає білий наліт.