Лише фарш і лаваш: як за кілька хвилин приготувати а-ля чебуреки з хрусткою скоринкою
Рецепт чебуреків, які часто вважають "лінивою" версією традиційної страви, набуває дедалі більшої популярності. Цей спрощений підхід не лише зберігає насичений смак справжніх чебуреків, але й значно скорочує час приготування.
Ніякого замішування тіста та безлічі дорогих інгредієнтів. М'ясо у лаваші а-ля чебуреки ви приготуєте за менш ніж за 30 хвилин, повідомляє 24 Канал з посиланням на Elegant Woman.
Читайте також Соковита запечена риба в фользі: швидкий та дуже смачний рецепт Володимира Ярославського
М'ясо у лаваші а-ля чебуреки
- Час: 30 – 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– лаваш тонкий – 200 грамів
– фарш м'ясний – 300 грамів
– цибулина – 1 штука
– твердий сир – 70 грамів
– майонез – 50 грамів
– кетчуп – 50 грамів
– рослинна олія – 20 грамів
– яйце – 1 штука
– зелень та сіль до смаку
Приготування:
- М'ясо слід пропустити через м'ясорубку та зробити фарш, або ж купити вже готовий.
- Для соусу змішайте майонез із кетчупом. Цибулю почистьте від лушпиння, промийте в холодній воді й дрібно наріжте.
- На гарячу сковороду налийте трохи олії, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте в сковороду фарш і обмажте до готовності. На це піде хвилин 15. Під час смаження фарш трохи підсоліть і посипте меленим перцем або будь-якими спеціями.
- Краї лаваша, бажано круглої форми, змастіть соусом та викладіть начинку із фаршу. Посипте сиром, натертим на тертці і додайте трохи подрібненої зелені. Підверніть краї та заверніть. Так загорніть весь лаваш.
- Готовий чебурек змажте зверху жовтком або просто перемішаним сирим яйцем. Якщо хочете підсмажити чебуреки – покладіть їх на заздалегідь розігріту з олією пательню. А якщо віддаєте перевагу найлінивішому, без зайвої жирності варіанту – розмістить їх на деку в заздалегідь розігрітій духовці та запечіть протягом 25 – 30 хвилин при 190 градусах.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати соковиті мариновані овочі.