Мариновані овочі чудово поєднуються з м'ясом або рибою, і їх можна легко зберігати в холодильнику. Ідеєю приготування соковитих маринованих овочів за добу поділилася фудблогерка @tasty_land_1.

Читайте також Не скибочками та канапками єдиними: приготуйте цей фарширований хліб і він стане улюбленим

Рецепт смачних маринованих овочів

  • Час: 30 хвилин на приготування, добу – маринування
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– баклажани – 2 штуки
– солодкий перець – 5 штук
– цибуля – 1 штука
– рослинна олія – 4 столові ложки
– часник – 4 зубчики
– сіль – 1 чайна ложка
– оцет 9% – 2 столові ложки
– чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Помийте й поріжте перець та баклажани навпіл. Запечіть в духовці за температури 180 – 200 градусів на режимі рівномірного нагріву 20 хвилин і охолодіть.
  2. Готові овочі наріжте великими шматочками. А сиру цибулю смужками.
  3. У глибокій тарілці приготуйте маринад та змішайте олію, сіль, оцет, перець мелений. Туди ж вичавіть або дрібно наріжте часник, перемішайте.
  4. З'єднайте до купи заправку та овочі, й складіть у банку чи лоток. Поставте у холодильник.
  5. Через добу овочі можна їсти. Протягом доби декілька разів перемішайте або попереверніть банку.

Смачного!

Теж цікаво: як приготувати канапки "а-ля форшмак".