Як приготувати тісто для піци
- Правильне тісто для піци повинно бути легким, еластичним і тонким, важливо використовувати якісне пшеничне борошно вищого сорту.
- Не додавайте молоко або вершкове масло, краще використовувати оливкову олію для хрусткості та аромату.

Правильно зроблене тісто має добре тримати форму. Воно повинно бути легким, еластичним і тонким.
Приготувати тісто на піцу нескладно, якщо знати головні правила, інформує 24 Канал. Їх не так багато, але кожне з них важливе.
Цікаво "Італійської кухні не існує": смілива заява історика з Італії – які в нього аргументи
Головні секрети вдалого тіста
Щоб тісто на піцу вийшло ніжним і не занадто щільним, потрібно правильно підібрати інгредієнти. Головне – це якісне борошно. Сама таких правил дотримується зірковий шеф Гордон Рамзі. Він радить обирати пшеничне борошно вищого сорту, яке забезпечує еластичність тіста.
Не додавайте у тісто для піци молоко або вершкове масло. Через них піца може вийти схожою на пиріг. Замість цього краще використати оливкову олію. Вона робить тісто хрустким і ароматним.
Місити тісто варто не менше 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб у ньому утворився глютен – саме він забезпечує еластичність.
Чого робити не варто
Уникайте надмірної кількості дріжджів. Якщо додати їх забагато, піца вийде занадто пишною і швидко засохне після випікання. Не використовуйте занадто гарячу воду, інакше дріжджі можуть не спрацювати. Оптимальна температура – кімнатна або трохи тепліша.
Рецепт ідеального тіста для піци
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів пшеничного борошна вищого сорту;
– 300 мілілітрів теплої води;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки оливкової олії.
Приготування:
- Спочатку змішайте борошно з дріжджами і сіллю.
- Потроху вливайте теплу воду, акуратно перемішуючи ложкою. Додайте оливкову олію й почніть місити руками.
- Місіть тісто на столі близько 10 хвилин, поки воно не стане гладеньким та еластичним.
- Сформуйте з нього круглу кулю і змастіть її оливковою олією. Накрийте миску рушником та залиште в теплому місці приблизно на годину.
- Коли тісто збільшиться вдвічі, обережно розділіть його на дві-три частини.
- Руками розтягніть кожен шматок до потрібного розміру. Не використовуйте качалку, щоб зберегти легкість тіста.
- На готову основу викладіть улюблену начинку і запікайте у гарячій духовці 8 – 10 хвилин.
Що приготувати на свято: рецепт смачної закуски.