Укр Рус
19 березня, 06:05
2

Як приготувати тісто для піци

Основні тези
  • Правильне тісто для піци повинно бути легким, еластичним і тонким, важливо використовувати якісне пшеничне борошно вищого сорту.
  • Не додавайте молоко або вершкове масло, краще використовувати оливкову олію для хрусткості та аромату.
Що додати у тісто для піци Що додати у тісто для піци

Правильно зроблене тісто має добре тримати форму. Воно повинно бути легким, еластичним і тонким.

Приготувати тісто на піцу нескладно, якщо знати головні правила, інформує 24 Канал. Їх не так багато, але кожне з них важливе.

Цікаво "Італійської кухні не існує": смілива заява історика з Італії – які в нього аргументи

Головні секрети вдалого тіста

Щоб тісто на піцу вийшло ніжним і не занадто щільним, потрібно правильно підібрати інгредієнти. Головне – це якісне борошно. Сама таких правил дотримується зірковий шеф Гордон Рамзі. Він радить обирати пшеничне борошно вищого сорту, яке забезпечує еластичність тіста.

Не додавайте у тісто для піци молоко або вершкове масло. Через них піца може вийти схожою на пиріг. Замість цього краще використати оливкову олію. Вона робить тісто хрустким і ароматним.

Місити тісто варто не менше 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб у ньому утворився глютен – саме він забезпечує еластичність.

Чого робити не варто

Уникайте надмірної кількості дріжджів. Якщо додати їх забагато, піца вийде занадто пишною і швидко засохне після випікання. Не використовуйте занадто гарячу воду, інакше дріжджі можуть не спрацювати. Оптимальна температура – кімнатна або трохи тепліша.

Рецепт ідеального тіста для піци

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів пшеничного борошна вищого сорту;
– 300 мілілітрів теплої води;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки оливкової олії.

Приготування:

  1. Спочатку змішайте борошно з дріжджами і сіллю.
  2. Потроху вливайте теплу воду, акуратно перемішуючи ложкою. Додайте оливкову олію й почніть місити руками.
  3. Місіть тісто на столі близько 10 хвилин, поки воно не стане гладеньким та еластичним.
  4. Сформуйте з нього круглу кулю і змастіть її оливковою олією. Накрийте миску рушником та залиште в теплому місці приблизно на годину.
  5. Коли тісто збільшиться вдвічі, обережно розділіть його на дві-три частини.
  6. Руками розтягніть кожен шматок до потрібного розміру. Не використовуйте качалку, щоб зберегти легкість тіста.
  7. На готову основу викладіть улюблену начинку і запікайте у гарячій духовці 8 – 10 хвилин.

Що приготувати на свято: рецепт смачної закуски.