Ідеальна піца за 20 хвилин: як приготувати тонке та ніжне тісто – треба лиш секретний інгредієнт

28 жовтня 2024, 17:42
Читать новость на русском

Джерело:

Novosti24

Піцу, улюблену страву людей по всьому світу, можна легко приготувати вдома, використовуючи інгредієнти, які можна знайти в більшості холодильників. І тісто вийде таким тоненьким, яке не знайдете в жодній піцерії.

Ось рецепт універсального та простого в приготуванні тіста, яке може згодитися не лише на піцу. На його приготування треба лише 20 хвилин, передає Novosti24

Читайте також Ліквідуємо запаси смачно і не банально: ніжна гречана запіканка, яка сподобається навіть дітям

Як приготувати тонке та ніжне тісто для піци

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
–  600 грамів просіяного борошна
– 1 чайну ложку солі
– 8 грамів живих (мокрих) дріжджів
– 25 грамів меду або цукру
– 450 мілілітрів теплої води
– 2 столові ложки олії

Приготування:

  1. Просійте борошно і змішайте з сіллю та секретним солодким інгредієнтом – медом або цукром.
     
  2. Додайте дріжджі та теплу воду, але не окріп. Воду вливайте у декілька підходів, щоб тісто не було "забитим" та глевким.
     
  3. Після цього додайте олію, змастіть також нею руки та вимішуйте протягом 5 хвилин, доки тісто не буде липнути. Накрийте харчовою плівкою і залиште "відпочити" на 15 хвилин. Готово!

Таке тісто для піци можна безпечно зберігати в холодильнику до 3 днів, а в морозильній камері – до 3 місяців. 

Тож обирайте начинку на свій смак і готуйте піцу, мов із піцерії.

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати цей ніжний сирний крем-суп з сухариками та пармезаном.