Стануть улюбленим сніданком: готуємо яйця по-польськи – смажені у шкаралупі
Сніданок – найважливіший прийом їжі впродовж дня, і багато хто шукає ситні, ароматні та прості у приготуванні страви. Традиційно полюбляють починати ранок з класичних страв, таких як омлет або варені яйця. Однак варто урізноманітнити меню, наприклад, яєчнею в шкаралупі.
Такий сніданок традиційно називають польським, бо це улюблена ранкова страва наших сусідів. Спробуйте і ви приготувати яйця, смажені у шкаралупі. Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на Storinka.
Читайте також Ніколи не здогадаєтеся: навіщо загортати яйця у фольгу під час варіння
Як приготувати яйця, смажені у шкаралупі
- Час: 20 – 25 хвилин
- Порції: 3
Інгредієнти:
– яйце – 3 штуки
– цибуля шнить – 1/3 пучка
– кріп – 1/2 пучка
– панірувальні сухарі – 2 столові ложки
– вершкове масло – 30 грамів
– помідори чері – 3 штуки
– сіль, чорний перець (мелений) – до смаку
Приготування:
- Яйця зваріть круто, охолодіть. Кожне яйце розріжте вздовж гострим ножем або ножем-пилкою.
- Не пошкоджуючи шкаралупу, акуратно вийміть жовтки та білки чайною ложкою. Розімніть їх вилкою в дрібну крихту, додайте розм'якшене вершкове масло.
- Цибулю шнить і зелень наріжте кільцями. Додайте в яєчну масу, посоліть і поперчіть на свій смак, все ретельно перемішайте.
- Отриманою начинкою наповніть яєчну шкаралупу. Кожне яйце вмочіть начинкою в панірувальні сухарі.
- Обсмажте яйця начинкою донизу на попередньо розігрітій сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору. Перед подачею прикрасьте яйця помідорами черрі і гілочками кропу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як зробити цибулеві кільця в хрусткому клярі вдома.