Шкаралупа яєць нерідко тріскається, що призводить до витікання жовтків у гарячу воду. Від цього не застрахований ніхто, але можна дещо вдіяти – до чого тут фольга, розповідає 24 Канал з посиланням на News24.
Читайте також Варити чи ні: як правильно готувати лисички
Навіщо загортати яйця у фольгу під час варіння
Щоб запобігти розтріскуванню яєчної шкаралупи під час варіння та витіканню жовтків у гарячу воду, кулінари рекомендують надійний метод. За словами досвідчених господинь, цей метод ефективно запобігає подібній проблемі.
За унікальною кулінарною технікою кухарі щільно загортають кожне яйце у фольгу перед тим, як занурити їх у киплячу воду.
Стверджують, що шар алюмінієвої фольги може слугувати захисним бар'єром для яєць під час приготування, потенційно запобігаючи перегріванню та зменшуючи ризик розтріскування.
А ви знали? Чому не радять кидати заморожені пельмені в окріп.