Їх завжди з'їдають за раз: маринуємо помідори за один день

13 вересня 2024, 01:01
Читать новость на русском

Джерело:

Господинька

Мариновані помідори чудово "вписуються" у будь-яке застілля. А з цим рецептом можете бути впевнені, що жоден овоч не доведеться повертати назад у банку.

Цей рецепт буде знахідкою навіть для тих, хто не надто полюбляє приділяти час закруткам. Повірте – потім ви не пошкодуєте ані хвилини витраченого часу. 

Читайте також Це не довго, якщо знати секрет: буряк можна варити в рази швидше – що треба робити

Рецепт маринованих помідорів 

Час: 30 хвилин

Порцій: залежно від розміру банок 

Інгредієнти
– 750 грамів помідорів;
– 1 цибулина;
– 1 гострий перець;
– сухий кріп;
– 500 мілілітрів води;
– 2 столові ложки олії;
– 2 столові ложки оцту;
– 3 зубчики часнику;
– 3 штуки лаврового листя;
– 15 штук перцю горошком;
– 1/2 чайної ложки насіння коріандру;
– 1 столова ложка солі;
– 2 столові ложки цукру. 

Приготування: 

  1. Кріп, часник, лаврове листя, перець та коріандр кладемо у каструлю з водою. Вливаємо оцет та олію, додаємо сіль й цукор, доводимо до кипіння. Варимо 2 – 3 хвилин і виловлюємо з нього зелень.
  2. Помідори нарізаємо шматочками, цибулю – півкільцями. 
  3. На дно банки кладемо кріп, цибулю, гострий перець та часник. 
  4. Накладаємо помідори в банку, заливаємо маринадом та закриваємо.
  5. Після вистигання ставимо у холодильник. 
  6. Вже через добу ви можете ласувати маринованими помідорами. 

Смачного!

Ви можете зварити буряк набагато швидше: простий секрет