Йому ніколи не дають навіть охолонути: готуємо сметанний пиріг з яблуками та бананом

14 жовтня 2024, 20:27
Читать новость на русском

Джерело:

На пенсії

Ароматна випічка завжди здатна викликати неабиякий апетит. Особливо, коли йдеться про улюблене поєднання смаків.

Поєднання бананів та яблук додають цьому пирогу особливого колориту. Екзотичний фрукт зробить випічку соковитою та м'якою, а яблука забезпечать кисло-солодку нотку, розповідає портал "На пенсії".

Читайте також Хіт сезону: знаменита шарлотка з яблуками на сковороді

Рецепт пирога з яблуками та бананом

Час: 1 година 20 хвилин

Порцій: 6

Інгредієнти
– 200 грамів сметани (15%);
– 2 яйця;
– 70 грамів вершкового масла;
– дрібка солі;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 100 грамів цукру + 2 – 3 столові ложки;
– 1,5 чайної ложки ванільного цукру;
– 500 грамів борошна + трохи для посипання;
– 3 столові ложки картопляного крохмалю;
– 5 – 6 кисло-солодких яблук;
– 50 мілілітрів води;
– 1 банан;
– 2 столові ложки цукрової пудри.

Приготування

  1. Змішайте сметану, яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, розпушувач, 100 грамів цукру та ванільний цукор за допомогою вінчика до однорідної консистенції. Додайте борошно та 2 столові ложки крохмалю, і перемішайте до утворення гладкого тіста.

  2. Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто та вимісіть його. Воно має бути м'яким і трохи липким. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть у холодильник на 15–20 хвилин для охолодження.

  3. Почистіть яблука та наріжте їх великими кубиками. Помістіть їх на сковороду, додайте 2 – 3 столові ложки цукру та трохи води. Тушкуйте на середньому вогні під кришкою, періодично помішуючи, доки вся рідина не випарується. Зніміть із плити й дайте трохи охолонути.

  4. Відріжте дві третини охолодженого тіста, розкотіть його в тонкий круглий пласт і викладіть у форму діаметром 26 сантиметрів, покриваючи дно і бортики.

  5. Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука та банан, нарізаний кружечками. Залишок тіста розкотіть у тонкий пласт, наріжте на смужки й викладіть плетінкою на начинку.

  6. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 – 50 хвилин, доки він не набуде золотистого кольору.

  7. Дайте пирогу охолонути у формі, потім перекладіть його на блюдо та посипте цукровою пудрою перед подачею.

Смачного!

Він виглядає як на картинці: як спекти особливий домашній бісквіт.