Послідовність має значення: як додавати сухофрукти, щоб узвар вийшов ідеальним
Узвар – основний напій різдвяних свят. Готувати його не так складно, але кілька дрібних нюансів можуть вирішити усе.
Різдвяні традиції незмінні та передаються із покоління в покоління. Яку б варіацію страв ви не обрали, головним напоєм завжди буде узвар, і секрет його приготування полягає у послідовності додавання інгредієнтів. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.
Читайте також Він ледь не божественний: печінковий рулетик, який стане зіркою святкового столу
Рецепт ароматного узвару
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 3 літри
Інгредієнти:
– 3 літри води;
– 200 грамів сушених яблук;
– 200 грамів сушених груш;
– 100 грамів чорносливу;
– 100 грамів родзинок;
– 4 – 5 столових ложок меду.
Приготування:
Усі сухофрукти розкладіть по різних ємностях і добре промийте під проточною водою. Залийте теплою водою на 10 хвилин, після чого злийте рідину та промийте ще раз.
Налийте 3 літри води у велику каструлю та додайте сушені яблука. Поставте каструлю на плиту та увімкніть середній вогонь.
Через 5 хвилин додайте до води сушені груші. Ще через кілька хвилин додайте чорнослив і родзинки. Доведіть напій до кипіння, після чого одразу вимкніть вогонь.
У гарячий узвар покладіть мед до смаку і ретельно перемішайте.
Залиште узвар настоятися під закритою кришкою до повного охолодження.
Смачного!
Моментально та смачно: швидкі салати до новорічного столу.