Не беріть такі мандарини у магазині: як відрізнити кислі й неякісні фрукти
Мандарини – смачний фрукт, який наповнює організм вітамінами та заряджає енергією. Проте обрати справді солодкі та соковиті плоди буває непросто.
Часто плоди виявляються кислими, сухими або з великою кількістю кісточок. Смак мандаринів залежить не лише від країни, де їх вирощували, а й від зовнішнього вигляду, інформує 24 Канал з посиланням на beszamel.
Не пропустіть Цей секрет знають тільки досвідчені кулінари: навіщо обсмажувати томатну пасту
Як обрати солодкі мандарини
Солодкі та стиглі мандарини завжди мають яскравий помаранчевий колір. Жовті, зеленкуваті або блідо-помаранчеві плоди, як правило, ще не дозріли. Їхній смак буде терпким та неприємним.
Зверніть увагу на текстуру шкірки. Соковиті мандарини мають м’яку, трохи пухку шкірку, яка легко відділяється від м’якоті. Якщо шкірка занадто щільна та тонка, це ознака сухих і кислих плодів.
Подивіться на місце, де мандарин був з’єднаний з гілкою. У свіжих солодких мандаринів пляма має білий або м’який вигляд. Коричневі та тверді сліди свідчать про те, що фрукт зберігали дуже довго, тому він може бути гірким або сухим. Стиглі мандарини завжди мають виражений цитрусовий аромат. Плоди, що втратили свіжість, майже не пахнуть. Це одна з головних ознак їхнього смаку та якості.
Найсолодші мандарини зазвичай маленькі й важкі. Вони наповнені соком і мають відмінний смак. Великі та світлі плоди можуть бути сухими й містити багато кісточок.
Чи це можливо взагалі: як заморозити тісто.