Достатньо одного секрету: як вибрати якісну сіль
- Важливо купувати сіль у цілій непошкодженій упаковці та перевіряти її на відсутність запаху для визначення якості.
- Навіть якісну сіль варто очистити, розчинивши її у воді та відфільтрувавши через марлю.
Сіль точно не здається продуктом, якість якого може підвести. Це поширена помилка, але дуже легко її уникнути.
Вкрай важливо купувати сіль у цілій непошкодженій упаковці. Коли ж ви принесете її додому, то зможете легко визначити якість продукту, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Главред".
Цікаво Цю страву так готували ще сотні років тому: як зробити автентичний козацький куліш
Як перевірити якість солі?
Спочатку звертаємо увагу на запах. У якісного продукту він повністю відсутній. Якщо ви відчуваєте зайві нотки – краще не вживати сіль, і особливо не варто додавати її до консервації.
Ще один надійний спосіб: розчинити сіль у воді. Якісний продукт розчиниться повністю, можуть залишитися лише механічні домішки. Їх можна позбутися, процідивши розчин через марлю.
Якщо ж випав осад або зʼявилися олійні плями, то краще викиньте таку сіль у смітник.
Просто і елегантно: як приготувати фаршировані кабачки.