Укр Рус
1 серпня, 09:49
2

Прості підказки, які завжди працюють: як відрізнити натуральний сир від підробки

Основні тези
  • Для натурального сиру потрібні лише молоко, закваска і сіль, а на етикетці повинні бути зазначені ДСТУ 4421:2005 або ДСТУ 6003:2008.
  • Справжній сир має природний, рівномірний колір, однорідну текстуру та стійку консистенцію, що не розтікається при кімнатній температурі.

Сир – частий та бажаний гість у нашому холодильнику, тому варто знати, як купувати лише якісний продукт. На жаль, на ринку є недобросовісні виробники, і є прості підказки, які допоможуть їх виявити.

Видів сиру є багато, однак ознаки якості – це універсальний інструмент, який працює завжди й усюди. На що звертати увагу, щоб купувати лише якісний сир, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Interia

Читайте також На Маковія – просто ідеально: як легко приготувати смачнющі вареники з маком

Як відрізнити натуральний сир від підробки? 

У складі натурального сиру повинні бути лише молоко, закваска (бактерії, сичужний фермент) і сіль. Це визначено Державним стандартом якості України, тому шукайте на упаковці позначки ДСТУ 4421:2005 або ДСТУ 6003:2008. Окрім того, на етикетці повинні бути вказані сорт, виробник, дата виробництва і склад продукту.

Улюблений продукт / Фото Pixabay 

Колір сиру повинен бути природним та рівномірним, структура – така ж. Також по можливості зверніть увагу на запах, він має бути стійким, але не надто різким, виключенням є лише деякі сорти сиру. 

Також добре огляньте поверхню сиру. Якщо присутні вкраплення або інші сторонні елементи – одразу відмовляйтеся від покупки. І памʼятайте, ціна натурального сиру не може бути низькою, адже він виготовляється з молока. 

Він завжди негайно зникає зі столу: як приготувати смачний салат з баклажанів