Укр Рус
13 серпня, 23:35
2

Вони були зіркою 90-х: квасимо огірки за особливим рецептом – їх розкуповували на базарах

Основні тези
  • Огірки за особливим рецептом були популярні на базарах у 90-х.
  • Вони зберегли свій унікальний колорит і досі актуальні.

Смак цих огірочків для багатьох вже відомий десятиліттями. Вони не втратили свого колориту та завжди будуть актуальними у вашій кладовці.

Ці хрумкі огірочки завжди були улюбленцями публіки. Воно й не дивно, адже з ними будь-яка трапеза перетворюється на свято. 24 Канал пропонує обовʼязково поповнити ними свою комору з рецептом порталу "Господинька".

До теми Солянка та розсольник навіть поруч не стоять: готуємо забутий український огірочник

Як заквасити огірки на зиму? 

  • Час: 15 хвилин + настоювання
  • Порцій: 3-літрова банка

Інгредієнти
– огірки;
– половина листа хрону;
– 1 кріп із зонтиком;
– 1 лист вишні;
– 1 лист дуба;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 80 грамів солі;
– кілька листочків мʼяти;
– кілька гілочок кропу;
– вода. 

Приготування

  1. Огірки миємо та замочуємо в холодній воді на 3 години.
  2. В банку викладаємо всі прянощі.
  3. Кладемо огірки в банку, більші кладіть ближче до дна.
  4. Солимо і заливаємо водою.
  5. Накриваємо банку капроновою кришкою та залишаємо на 3 дні у прохолодному місці.
  6. Потім зливаємо розсіл, за бажанням досолюємо, кипʼятимо 2 – 3 хвилини, закриваємо банку металевою кришкою та ставимо на зберігання.

Смачного!

Часто трапляється, що в банці з компотом зʼявляється піна. Бабусі радять просто перекипʼятити напій, але ця порада не завжди є безпечною.