Ідеально для брускет та салатів: солимо червону рибу правильно і смачно
Червона риба швидко стала улюбленим продуктом господинь, які прагнуть вразити своїх гостей. Цей морепродукт ідеально підходить для приготування різноманітних кулінарних страв, зокрема закусок, бутербродів, салатів і суші.
Домашнє засолювання можна зробити легко і безпечно без спеціального обладнання чи інгредієнтів. Як засолити червону рибу в домашніх умовах, розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм кулінара @ponomar_valeriy.
Читайте також Перший "ням" і одразу ейфорія: готуємо ніжний авокадо-майонез всього за 5 хвилин
Як засолити червону рибу
- Час: 20 хвилин (24 години засолювання)
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 1 – 1,5 кілограма філе сьомги;
– 4 столові ложки великої солі;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 цедра апельсина;
– 1 цедра лимона;
– сік одного апельсину;
– 2 столові ложки алкоголю (коньяк, віскі, ром, горілка)
З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.
Приготування:
- Змішайте сіль, цукор та цедру.
- Посипте рибу сумішшю спецій з двох сторін, зверху полийте апельсиновим соком і коньяком чи іншим алкоголем. Накрийте харчовою плівкою та залиште на 24 години.
- Після промийте під проточною холодною водою, щоб змити залишки солі та цедру, риба за 24 години вбере в себе достатньо смаку.
- Паперовими рушниками прибираємо залишки вологи та зберігаємо в холодильнику в герметичному посуді.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді зверніть увагу на швидкий новорічний салат без майонезу з лососем.