Ви більше не купуватимете його у магазині: старий рецепт домашнього кетчупу

18 вересня 2024, 06:35
Читать новость на русском

Джерело:

"Господинька"

Кетчуп – популярний соус, який додає стравам особливого колориту. А якщо приготувати його власноруч, то ефект буде подвійним!

Цей старовинний рецепт, опублікований на сайті "Господинька", подарує незабутні враження. Усі, хто його спробували, запевняють, що більше не купують кетчуп у магазині. 

Читайте також Козаки її просто обожнювали: готуємо культову соломаху

Рецепт домашнього кетчупу 

Час: 4,5 години

Порцій: залежно від розміру банок

Інгредієнти
– відро помідорів (12 літрів);
– 8 цибулин;
– 200 грамів цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 180 грамів оцту;
– спеції, суміш перців, мелений коріандр, кориця. 

Приготування

  1. Помідори миємо та нарізаємо четвертинками. 
  2. Цибулю чистимо та нарізаємо шматочками. 
  3. Ставимо на вогонь та варимо 3 години. Даємо вистигнути. 
  4. Рідину проціджуємо через сито. 
  5. Овочі подрібнюємо блендером до однорідності. Варимо 1 годину, час від часу помішуючи. 
  6. Через 40 хвилин від початку варіння додаємо цукор, сіль та спеції, добре перемішуємо. 
  7. Викладаємо кетчуп у чисті банки та закриваємо.

Смачного!

Він кращий за улюблену Шубу: оригінальний салат з оселедцем від Ектора.