Його рецепт просять усі: рецепт найсмачнішого домашнього торта на кефірі
Джерело:
"На пенсії"Від цього торта рідко коли залишається бодай крихта. А все – через його дійсно довершений смак.
Цей торт не просто смачний, а й бюджетний. Ви можете ще більше зекономити, не пожертвувавши смаком, зробивши крем зі сметани та цукру, розповідає портал "На пенсії".
Буде цікаво Просто зваріть 4 яйця: святковий салат "Крабік" на всі випадки життя
Рецепт домашнього торта
Час: 1 година
Порцій: 8
Інгредієнти:
– 300 мілілітрів кефіру;
– 1 склянка цукру;
– 2 яйця;
– 35 мілілітрів олії;
– 2 столові ложки какао;
– 1 чайна ложка соди без гірки;
– 2 склянки борошна;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– щіпка солі;
– 200 грамів вершкового масла;
– 1 банка згущеного молока.
Приготування:
Спочатку збийте яйця з цукром і дрібкою солі за допомогою міксера або вручну віночком. Додайте олію й обережно продовжуйте збивати, але не занадто довго.
В іншій посудині змішайте кефір із содою, дайте суміші трохи постояти, поки з’являться бульбашки. Після цього з'єднайте кефірну масу з яєчною.
Поступово введіть просіяне борошно і какао, добре перемішайте, щоб отримати однорідне тісто. Перелийте його у форму для запікання, змащену олією.
Запікайте при температурі 180 градусів у розігрітій духовці близько 30 – 45 хвилин, поки не стане готовим.
Коли пиріг охолоне, можна переходити до приготування крему. Для цього збийте розм’якшене вершкове масло разом із згущеним молоком і ванільним цукром до легкої пухкої консистенції.
Розріжте пиріг на два або три коржі, добре змастіть кожен шар кремом. За бажанням можна посипати верх крихтою з решток тіста.
Дайте готовому торту постояти при кімнатній температурі 30 – 40 хвилин перед подачею до столу.
Смачного!
Котлетки будуть ідеальними: як секрет це гарантує.