Імбирне печиво: вірусний рецепт з TikTok, що здивує всіх
Імбире печиво – це не лише святкові ласощі, а й чудовий спосіб створити затишну атмосферу вдома. Вони мають неймовірний аромат, надзвичайний вигляд, особливий смак, а ще ними прикрашають ялинку.
Печиво виходить ніжним, пухким та ідеально підходить для декорування глазур’ю. Воно зберігає свій смак і текстуру протягом кількох днів. Як приготувати цей смаколик розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok kathycoooks.
Цікаво Автентична українська кухня: три стародавні страви на Святвечір
Рецепт імбирного печива
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 6 столових ложок меду;
– 4 столові ложки цукру;
– 2 чайні ложки мускатного горіха;
– 2 чайні ложки меленого імбиру;
– 2 чайні ложки кориці;
– 1 чайна ложка ваніліну;
– 140 грамів м’якого вершкового масла;
– 480 грамів борошна;
– 1,5 чайної ложки соди;
– 2 яйця;
для глазурі:
– 1 яєчний білок;
– 1 столова ложка цукрової пудри;
– 1 чайна ложка лимонного соку.
Як приготувати печиво: перегляньте рецепт
Приготування:
- Покладіть у сотейник мед, цукор, ванілін та спеції. Нагрійте масу на середньому вогні, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, а потім перелийте в глибоку миску.
- Додайте соду та швидко перемішайте, щоб утворилася пишна пінна маса.
- Додайте нарізане кубиками м’яке вершкове масло. Ретельно перемішайте, поки масло повністю не розтане.
- Коли маса охолоне до теплого стану, додайте яйця по одному, постійно перемішуючи, щоб уникнути згортання.
- Поступово додавайте борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто. Загорніть його у харчову плівку та залиште в холодильнику на 30 – 40 хвилин.
- Дістаньте тісто, розкачайте його в пласт товщиною 3 – 4 міліметри. За допомогою формочок виріжте фігурки.
- Випікайте пряники у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
- Для глазурі збийте білок із цукровою пудрою та лимонним соком. Перекладіть масу у кондитерський мішок та прикрасьте готові пряники.
Смачного!
Він такий особливий: приготуйте пляцок з ароматом кави.