З ним вас вважатимуть кулінарним генієм: готуємо яблучний соус до подачі м'яса

14 вересня 2024, 10:31
Читать новость на русском

Джерело:

czteryfajery

Соус – обов'язковий елемент, коли йдеться про подачу м'яса. І з яблучними акцентами страва буде просто дивовижною.

Цей соус походить з Великої Британії. Зазвичай його подають з м'ясом птиці – саме з ним гармонія смаків виглядає просто досконалою. Потрібно зовсім трішки зусиль, аби ви відкрили для себе нову сторінку кулінарного мистецтва. 

Цікаво Їх завжди з'їдають за раз: маринуємо помідори за один день

Рецепт яблучного соусу до м'яса

Час: 40 хвилин

Порцій: 200 мілілітрів соусу

Інгредієнти: 
– 3 яблука;
– 50 мілілітрів яблучного соку;
– 1 столова ложка цукру;
– дрібка солі та кориці (або мускатного горіха). 

Приготування:

  1. Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо кубиками та скроплюємо лимонним соком.

  2. Додаємо в каструлю яблучний сік і цукор. Варимо на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.

  3.  Подрібнені яблука викладаємо в каструлю, додаємо дрібку солі, кориці та, за необхідності, вершкове масло. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 – 15 хвилин.

  4. Збиваємо інгредієнти блендером до однорідної консистенції.

  5. Готовий гарячий яблучний соус розливаємо у чисті, стерилізовані банки. Пастеризуємо впродовж 15 хвилин.

Смачного!

Це точно стане у пригоді: які спеції варто додавати до бульйону.