Укр Рус
23 липня, 22:02
2

Насолоджуємося баклажанами на повну: ароматний суп, який обожнюють навіть діти

Основні тези
  • Рецепт супу-пюре з баклажанами включає баклажани, цибулю, моркву, часник, оливкову олію, воду, вершки, спеції та сіль.
  • Суп рекомендується подавати з грінками, так він смакує ще виразніше. 

Баклажани дозволяють принести у кулінарні будні щось нове та оригінальне. Цей суп – яскраве підтвердження цього правила.

Ця страва смакуватиме навіть тоді, коли за вікном панує спека. Подайте цей суп з грінками – і ви відчуєте смакову насолоду найвищого рівня, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Еспресо".

Читайте також Ні грама зайвого жиру: готуємо коропа на мангалі – найкращий рецепт для походу на природу

 Як приготувати суп-пюре з баклажанами? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 2 баклажани;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 літр води;
– 100 мілілітрів вершків;
– 2 горошини духмяного перцю;
– 1 лавровий лист;
– сіль та перець до смаку.

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом для випікання.
  2. Баклажани ретельно вимийте, обсушіть паперовим рушником і розріжте навпіл уздовж. Викладіть їх зрізом догори на підготовлене деко, злегка посоліть, збризніть олією і запікайте приблизно 25 – 30 хвилин.
  3. Після запікання обережно дістаньте м’якоть ложкою, стараючись не зачепити шкірку.
  4. Цибулю і моркву очистьте, наріжте дрібними кубиками. У каструлі розігрійте трохи олії й обсмажте овочі до легкої золотистості. Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще хвилину.
  5. Влийте до засмажки літр води, додайте лавровий лист, сіль і перець. Варіть на середньому вогні близько 15 хвилин, поки морква не стане м’якою.
  6. Видаліть лавровий лист, додайте запечену м’якоть баклажанів і перебийте суп заглибним блендером до кремоподібної текстури.
  7. Влийте вершки, ще раз посоліть і поперчіть до смаку. Прогрійте суп, не доводячи до кипіння.
  8. Подавайте суп з грінками та зеленню. 

Смачного!

Це неймовірно смачно: простий рецепт вишневого тирамісу