Короп в томатному соку – це та страва, яку точно варто спробувати за першої-ліпшої нагоди. Ви полюбите її більше за шашлик, а ще тут немає ані грама зайвого жиру, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.

Цікаво І солодко, і солоно: найкраща закуска цього літа з Одеси

Як приготувати коропа на мангалі?

  • Час: 40
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма коропа;
– 300 мілілітрів томатного соку;
– сіль та перець до смаку;
– 3 цибулини;
– 20 мілілітрів олії.

Приготування:

  1. Почистіть коропа від луски, видаліть нутрощі та зябра. Наріжте тушку шматками товщиною приблизно 3 – 4 сантиметри, а потім розріжте кожен шматок навпіл. Посоліть і трохи поперчіть.
  2. Очистіть цибулю та наріжте її тонкими півкільцями. Додайте до риби й акуратно перемішайте.
  3. Залийте рибу разом із цибулею томатним соком, влийте трохи олії й ретельно перемішайте. Залиште маринуватися щонайменше на одну годину.
  4. Смажимо рибу на вугіллі близько 10 – 15 хвилин, постійно перевертаючи.
  5. Подавайте коропа на лаваші, за бажанням можна посипати рибу зеленню.

Смачного!

Швидко і смачно: рецепти хот-дога для походу.