Тірамісу – витончений італійський десерт, який підкорив цілий світ. В нього є багато варіантів виконання, але особливо смачним він вийде з улюбленими вишнями. 24 Канал пропонує приготувати порцію насолоди за рецептом з TikTok tastystories.feed.
До теми Від нього просто зносить дах: неймовірний рулет "Снікерс", який вдасться у всіх
Як приготувати тірамісу з вишнями?
- Час: 45 хвилин + просочування
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 пачка печива савоярді;
– 250 грамів маскарпоне;
– 250 мілілітрів вершків;
– 1 кілограм вишні;
– 100 грамів цукрової пудри;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка крохмалю;
– 500 мілілітрів завареної кави;
– какао і мʼята для декору.
Приготування:
- Видаліть кісточки з вишні.
- Покладіть 650 грамів ягід у сотейник, всипте цукор та крохмаль. Добре перемішайте і поставте на вогонь. Варіть, постійно помішуючи, поки маса не закипить. Потім зменште вогонь і готуйте ще приблизно 5 хвилин до загустіння.
- Злегка подрібніть масу занурювальним блендером, залишаючи частину ягід цілими або розділеними навпіл.
- Дайте вишневій масі повністю охолонути.
- Заздалегідь зваріть каву і поставте її охолоджуватись.
- Охолоджені вершки збийте до густоти, потім додайте маскарпоне і цукрову пудру. Знову збийте до отримання ніжного крему.
- Савоярді швидко занурюйте в охолоджену каву.
- У форму викладіть перший шар печива, полийте вишневим соусом.
- Розподіліть половину крему зверху.
- Знову викладіть шар савоярді, полийте вишневою масою, зверху – кремом.
- Присипте какао. Декоруйте десерт половинками вишні без кісточок і свіжою м'ятою.
- Поставте в холодильник щонайменше на кілька годин, ідеально – на ніч.
Смачного!
Вийде у всіх: кокосове печиво з 3 інгредієнтів.


