Без автоклава і ефект приголомшливий: скільки треба варити тушонку

3 грудня 2024, 22:54
Читать новость на русском

Закрите в банці соковите м'ясо завжди приходить на порятунок, коли часу обмаль, а подати до столу щось смачненьке конче потрібно.

Потрібно чимало часу, аби перелічити всі переваги, які надає господиням заготована тушонка. Банка м'яса, улюблений гарнір, трішки овочів – і смачна вечеря вже на столі. 24 Канал пропонує спробувати заготувати тушонку за рецептом УНІАН

Цікаво На свята та вихідні: рецепт голубців, які негайно зникають зі столу

Рецепт тушонки 

  • Час: 6 годин 
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 2 кілограми свинини з салом;
– 2 чайні ложки солі;
– 5 лаврових листів;
– 5 горошин запашного перцю;
– 25  горошин чорного перцю;
– 2,5 чайні ложки меленого чорного перцю.

Приготування

  1. Свинину ретельно промийте та наріжте брусочками розміром приблизно 4 – 5 сантиметрів. Складіть м’ясо в глибоку миску, додайте сіль та половину чайної ложки меленого чорного перцю, добре перемішайте.

  2. Підготуйте банки: стерилізуйте їх і покладіть на дно кожної по одній горошині чорного перцю, одному лавровому листу та п’яти горошинам запашного перцю.

  3. Щільно наповніть банки м’ясом, залишаючи приблизно 3 сантиметри до краю, щоб залишити місце для пари.

  4. Закрийте банки кришками і поставте їх у велику каструлю. Налийте холодну воду, щоб вона повністю покрила банки.

  5. Доведіть воду до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою та тушкуйте м’ясо 4 – 5 годин.

  6. Слідкуйте, щоб рівень води завжди покривав банки, і при необхідності доливайте окріп.

  7. Після закінчення процесу залиште банки в каструлі до повного охолодження. Потім зберігайте тушонку в прохолодному та темному місці.

Смачного!

Знамениті "Чоловічі сльози": рецепт салату, в якого закохані усі.